Perkara pertama yang anda perlu sebelum memulakan aktiviti sebagai pengedar simkad tone wow adalah memasang aplikasi MyWOW.
Aplikasi Mywow inilah yang menyimpan data penting mengenai:
- Keahlian anda seperti nombor ID Tone wow anda.
- Maklumat mengenai nombor phone anda seperti tarikh tamat tempoh, baki kredit, baki data internet.
- Maklumat peribadi.
- Maklumat komisyen.
- dan yang paling penting, alat untuk mendaftarkan orang baru dibawah rangkaian anda.
Cara-cara untuk memasang aplikasi myWOW ini.
1. Aplikasi mywow ini boleh diperolehi melalui PlayStore atau AppleStore.
2. Taip perkataan Mywow dan Install (Pasang)
3. Klik di applikasi mywow anda
4. Masukkan IC anda (tanpa sengkang atau dash). Masukkan password anda.
- Untuk yang pertama kali masuk, apps akan terus meminta anda buatkan 6 digit password anda sendiri.
- Kalau yang pernah menggunakan simkad ToneExcel sebelum atau sekarang ini, masukkan password toneexcel anda.
- Kalau anda terlupa password, klik di Forget password dan anda kena pilih ke nombor mana password sementara akan dihantarkan.
5. Selepas anda berjaya login kedalamnya, ia akan keluar seperti ini, dan anda kena slide kebawah.
6. Ia akan keluar seperti dibawah ini.
Fungsi-fungsi butang tersebut:
A – Adalah no. ID anda. Kalau disitu ditulis TWE maka ia adalah id Tone wow anda. Jika ditulis M91-M- maka ia adalah id Tone Excel anda. Sangat penting untuk anda ingat no. id Tonewow anda, kerana jika anda ingin daftarkan orang baru, id anda akan diperlukan.
B – Anda kena slide ke kanan, sebab kadang seorang itu mereka banyak ID, lebih daripada satu ID.
C – Pangkat anda didalam Tone wow ini.
D – Nama Anda.
E – Geonology – Sekiranya anda sudah ada pelanggan / downline, anda boleh lihat maklumat mereka disitu.
F – Downline Dashboard – Ringkasan mengenai downline anda.
G – Incentive – Komisyen semasa anda.
H – Profile details – Maklumat peribadi anda.
J – Usage – Makluamt no.phone, baki kredit, baki data internet, baki Voice call dan tarikh tamat tempoh.
K – Registration – Disinilah tempat anda mendaftarkan orang baru.
L – WoWLet – Sesetengah kerja anda juga diberikan bonus tambahan dalam bentuk point wowlet. Point2 disini boleh digunakan untuk membeli topup kedalam handphone anda atau kedalam handphone orang lain. Satu point bersamaan nilai RM1.Contohnya, setiap kali anda mendaftarkan orang baru, anda juga diberikan bonus dalam bentuk point wowlet.
Hi.. saya pertama kali beli simcard tone plus baru bernombor. Masalahnya bila saya donload aplikasi tone wow, dia hanya minta ic sahaja. So jadi error sb cannot find the document ID dekat database. camner nk guna kalo camni.
Cuba daftar guna DEC https://telcotonewow.com/cara-aktif-sim
Berapa lama masa diperlukan apabila simcard tonewow di pasang (aktif) .. Sbb saya try msk melalui aplikasi tonewow tp id dlm database eror…
boleh tanya DEC untuk aktifkan sim https://telcotonewow.com/cara-aktif-sim
saya reload Rm100 tapi sya subcribe untuk monthly cuma Rm50. seharusnya sya masih mempunya balance rm50 tetapi ia tidak ada dalam balance, sepertinya “ditelan” hilang. Mengapa itu terjadi?
boleh panjangkan masalah ini ke careline https://telcotonewow.com/careline
Tone wow ni boleh check statement mcm bil x
tak boleh
Kenapa tak boleh nak masuk tone wow sya
tulis apa?
salam..macam nak daftar sim acc 2 dan sim acc 3.. dlm ic nama yg sama.. no id nk guna id acc satu ke..
https://telcotonewow.com/cara-lipatgandakan-komisen-tone-wow
simkad no 2 daftar guna id akaun no 1, simkad no 3 daftar guna id akaun no 2. jelas?