Syarikat

pengarah tone group

Pada April 2010, Tone Excel telah ditubuhkan dimana ia merupakan sebuah syarikat  telekomunikasi pertama di Malaysia yang beroperasi menggunakan sistem rujukan daripada pengguna sebagai alat promosi utama mereka.

Pada masyarakat umum ia lebih dikenali dengan cara Multi Level Marketing.

Tone Excel, menggunakan Tune Talk sebagai pembekal talian, dimana kita tahu TuneTalk merupakan rakan kongsi kepada Air Asia dan Tune Hotel. Tidak seperti kebanyakkan kompani MLM yang biasa kita dengar, kebanyakkannya hanya bertahan beberapa tahun sahaja. Ada juga yang hilang setelah membawa banyak kerosakkan kepada agen-agen mereka, tetapi Tone Excel tetap kukuh malahan semakin berkembang setelah beroperasi lebih daripada 7 tahun.

Pada tahun 2017 Tone Excel melangkah dengan lebih cepat lagi apabila mencapai beberapa kejayaan cemerlang, diantaranya:

  • Produk simkad Tone Excel dianugerahkan sebagai produk patuh syariah pada April 2017.
  • Tone Excel dianugerahkan lesen Application Service Provider (ASP) daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) semenjak 2016.
  •  Tone Excel dianugerakan sebagai Majikan Terbaik 2016 oleh KWSP.
  • Tone Excel telah mencipta sejarah dan dimaktubkan didalam Malaysia Book of Record.
  •  Sehingga Mac 2017, lebih daripada 1.5 juta rakyak Malaysia telah menggunakan Tone Excel sebagai talian talifon mereka.
  • Tone Excel tersenarai sebagai salah satu syarikat yang berkembang pesat didalam senarai MVNO terbaik Malaysia ketika ini.
  • Sehingga hari ini Tone Excel merupakan sebuah kompani telekomunikasi tertinggi yang menuntut bayaran insuran kepada ahli-ahlinya daripada syarikat-syarikat insuran yang dilantik oleh Tune Talk.
  • Tone Excel telah berjaya melahirkan ramai usahawan muda yang mempunyai pendapatan yang tinggi sehingga ada diantaranya yang berpendapatan sehingga 6 angka setiap bulan.

Ini berdasarkan bayaran cukai kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri oleh usahawan-usahawan Tone Excel.

Disebabkan Sistem rujukan seperti ini tidak memerlukan modal yang besar untuk dimulakan berbanding menjadi pengedar untuk telco-telco utama yang lain, malahan ia tidak memerlukan komitmen masa yang terlalu tinggi, menyebabkan Tone Excel menjadi tumpuan kepada usahawan-usahawan muda dan baru untuk mencipta asas dan mengumpulkan keuntungan untuk memenuhi azam menjadi usahawan berjaya suatu hari nanti.

Oleh itu Tone Excel, amat sesuai untuk rakyak Malaysia yang ingin dan minat berniaga, tetapi tidak mempunyai modal yang besar dan ianya boleh dilakukan secara offline atau pun online.

Dijangkakan pada tahun 2019 Tone Excel akan menjadi sebuah syarikat yang akan menjadi pesaing utama dalam bidang telekomunikasi di negara kita, sebaris dengan nama-nama besar seperti Celcom, Maxis dan Digi.

Sejarah Tone Wow bermula..

Pada bulan Ogos 2018, Tonegroup mengikat perjanjian bekerjasama dengan satu lagi syarikat gergasi telekomunikasi di negara kita ini, iaitu Digi, dan mereka telah mengeluarkan satu lagi simkad berjenama – Simkad Tone WoW.

Dalam tempoh 6 bulan pelancarannya, sudah lebih 200,000 orang telah berdaftar menggunakan simkad ini. Untuk menggunakan simkad ini, anda tidak perlu risau kehilangan nombor yang anda gunakan sekarang, kerana nombor anda sekarang akan dikekalkan kedalam simkad tonewow tersebut. 

sim syarikat

Ramai penganalisa perniagaan meramalkan, simkad Tonewow ini akan melahirkan lebih ramai jutawan dari kalangan orang-orang biasa, seperti para pekerja, para pelajar dan suri rumah. Mereka inilah sebenarnya yang selama ini dinafikan peluang menjadi jutawan disebabkan mereka sibuk bekerja, mereka tiada modal yang besar untuk memulakan suatu bisnes dan mereka tidak pandai untuk berniaga. Cuma jangan lupa, mereka juga adalah pengguna telefon. 

Dan wujud simkad Tone WoW yang tahu cara untuk mengubah daripada pengguna telefon kepada jutawan bisnes sampingan.

bagus
daftar