Cara Semak Coverage Digi 4G LTE

Disebabkan ramai yang tanya rangkaian digi ni sesuai ke untuk area rumah korang. Mari saya ajar korang cek coverage Digi 4G LTE kat area korang.

Terdapat beberapa cara untuk menyemak liputan:

1- Terus je klik link 👉🏻 http://coverage.digi.com.my

link ini sah & official dari Digi. Korang boleh semak ikut Negeri, Bandar & Alamat..

Outdoor & Indoor tu adalah pilihan signal. Outdoor bermaksud signal di luar bangunan, manakala Indoor bermaksud signal di dalam bangunan macam rumah, pejabat & sebagainya

Dan dalam map yang boleh kecik besar kecik besar kat bawah tu, korang boleh pilih & lihat kekuatan coverage yang terbahagi kepada 4G LTE-A, 4G & 3G.. Boleh pilih satu satu atau kesemuanya, saya suka pilih satu satu.

2- Open Signal – https://www.opensignal.com/networks/malaysia/digi-coverage. Anda perlu muat turun aplikasi.

3- Jendela – menerusi jendela map: https://jendela.my/map

Selamat mencuba!

Bagi korang yang nak cuba plan data yang berbaloi dan jimat ni, boleh cuba Simkad Tone Wow.

bagus
daftar

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

unifi



Banner 3



rawatan bekam

Banner lazada

2 thoughts on “Cara Semak Coverage Digi 4G LTE

  1. Kopit says:

    Kenapa saya dekat taman seraya ukay high ni line tak full bar ye…lepas tu asyik turun jadi 3 Barr je…internet pon jadi problem

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.