Cara Semak Coverage Digi 4G LTE

Disebabkan ramai yang tanya rangkaian digi ni sesuai ke untuk area rumah korang. Mari saya ajar korang cek coverage Digi 4G LTE kat area korang. Langkah pertama

Terus je klik link 👉🏻 http://coverage.digi.com.my:8080/fso_tsg/pages/VDServices.html

link ini sah & official dari Digi. Korang boleh semak ikut Negeri, Bandar & Alamat..

Outdoor & Indoor tu adalah pilihan signal. Outdoor bermaksud signal di luar bangunan, manakala Indoor bermaksud signal di dalam bangunan macam rumah, pejabat & sebagainya

Dan dalam map yang boleh kecik besar kecik besar kat bawah tu, korang boleh pilih & lihat kekuatan coverage yang terbahagi kepada 4G LTE-A, 4G & 3G.. Boleh pilih satu satu atau kesemuanya.. saya suka pilih satu satu.

Selain yang diatas anda boleh guna juga Open Signal --> https://www.opensignal.com/networks/malaysia/digi-coverage. Anda perlu muat turun aplikasi.

Selamat mencuba! Bagi korang yang nak cuba plan data yang berbaloi dan jimat ni, boleh cuba Simkad Tone Wow.

bagus
daftar

rawatan bekam




Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *