Cara Semak Coverage Digi 4G LTE

By | Jun 18, 2020
digi line coverage

Di sebabkan ramai yang tanya rangkaian digi ni sesuai ke untuk area rumah korang.

Mai saya ajar korang cek coverage Digi 4G LTE kat area korang

Terus je klik link 👉🏻 http://coverage.digi.com.my:8080/fso_tsg/pages/VDServices.html

link ini sah & official dari Digi

Korang boleh semak ikut Negeri, Bandar & Alamat..

Outdoor & Indoor tu adalah pilihan signal. Outdoor bermaksud signal di luar bangunan, manakala Indoor bermaksud signal di dalam bangunan macam rumah, pejabat & sebagainya

Dan dalam map yang boleh kecik besar kecik besar kat bawah tu, korang boleh pilih & lihat kekuatan coverage yang terbahagi kepada 4G LTE-A, 4G & 3G.. Boleh pilih satu satu atau kesemuanya.. saya suka pilih satu satu.

Boleh guna juga Open signal –> https://www.opensignal.com/networks/malaysia/digi-coverage

Selamat mencuba!
Bagi korang yang nak cuba plan data yang berbaloi dan jimat ni.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *